Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2009 09:19 - Духовно богати.
Автор: mecheb Категория: Други   
Прочетен: 1219 Коментари: 1 Гласове:
0



Една легенда разказва за двама странници, които били тръгнали на дълъг път. Стигнали до долина, където течал поток. Двамата слезли от конете си и дълго пили от свежата вода. Изведнъж чули глас, който им казал да вземат камъни от потока. След това да ги сложат в джобовете си. Мъжете не разбрали от къде идва гласа, но го послушали и сложили в джобовете си по няколко камъка. “Това, което правите сега, ще ви донесе и голяма радост и голяма мъка.” – казал им още гласът.
Странниците продължили пътя си и на другия ден бръкнали в джобовете си. Вместо грубите и студени камъни, в дланите си държали скъпи диаманти и рубини. Тогава двамата разбрали какво искал да каже гласът край потока. Те се зарадвали на скъпоценностите, но и усетили голяма мъка, че не са взели повече камъни.
Това, което правим като добри и праведни дела, може да не ни изглежда изгодно. Може би възприемаме християнските ценности като обикновенни камъчета. Има ги в изобилие и никой не си прави труда да ги събира. Може би се чудим за какви са ни, след като прибавят тежест на и без това дългият ни житейски път. Може би завиждаме на безбожниците, които подритват камъчета и се движат с празни джобове, но с пълни банкови сметки. Като че ли, не им тежи нищо.

 С какво пълним джобовете си?

С хартийки и бележки за кратковременни проблеми, със скътани жълти стотинки, със агресия към шофьорите на пътя, с пропилени мигове …

Един ден ще видим как някои предмети се превръщат в пепел, а други ни правят неизмеримо богати.

Духовно богати.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - zasqga6 temata za gladat na du6ata. ...
08.06.2009 09:33
zasqga6 temata za gladat na du6ata...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mecheb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2212017
Постинги: 167
Коментари: 1157
Гласове: 688
Спечели и ти от своя блог!