Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2009 12:05 - Десетте принципа на приятелството
Автор: mecheb Категория: Тя и той   
Прочетен: 7619 Коментари: 2 Гласове:
4



imageНай-ценното, в което може да инвестираш в този живот, е приятелството. То е толкова важно, че ако имаше начин, лекарите щяха да изписват приятели, а не лекарства. Защо ли? Приятелят ще се засмее и на най-тъпата ти шега, искрено ще се зарадва на успеха ти, веднага ще се отзове при нужда или просто ще ти даде рамото си да поплачеш на спокойствие... Каквато и да е тайната, важното е да цениш и пазиш тези отношения. И да имаш купища пари, без добър приятел ще си най-бедният/-ата на света. За целта обаче първо ти трябва да си приятел/-ка. Ето какво се изисква от теб:

1. Честностimage
Честността и искреността са ключът към доверието. За да се развие едно приятелство, трябва първо да се създаде доверие. Приятелите трябва да знаят, че могат да разчитат на теб и че ще получат най-добрият съвет.



2. Доброжелателностimage
Това е онази сила, която подкрепя, дори когато целият свят е срещу теб. Помни рождените дни на приятелите си и ги карай да се чувстват ценни и обичани, особено в труден момент.

3. Уважениеimage
Уважавай дружбата ви. Никога не се възползвай от добротата на приятелите си, реванширай се за услугите, не завиждай на успехите им и се съобразявай с чувствата им.

4. Прошкаimage
Прошката е много важна за истинското приятелство. Тя означава любов и приемане, желание да съхраните дружбата си, въпреки някои трудности.




5. Саможертваimage
Понякога да си добър приятел изисква да пренебрегнеш собствените си удобства. Ако загазиш в 3 през нощта, истинският приятел ще дойде да ти помогне, без да мърмори или да задава въпроси.



6. Подкрепаimage
Важно е приятелите ти да чувстват твоята подкрепа. Застани твърдо зад тях, никога не говори срещу тях. И не позволявай на други да го правят!



7. Даванеimage
Добрият приятел дава, без да очаква компенсации. Като истински приятел, давай съвети, но не и заповеди. И още, забрави израза: “Нали ти казах!”

8. Смяхimage
Важно е да намирате време просто да се забавлявате с приятелите си. Всяка такава минута е безценна!

9. Безусловно приеманеimage
Окуражавай приятелите си да изразяват своята индивидуалност. Не искаш да се чувстваш с приятелите си като на изпит и да се притесняваш дали ги впечатляваш достатъчно, нали? Приеми ги такива, каквито са!

10. Взаимностimage
Истинското приятелство не е еднопосочна улица. И двете страни трябва да дават и да получават. Отвори сърцето си, споделяй и дай възможност на твоите приятели да правят същото.




Тагове:   желание,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vselena777 - Невероятен постинг
14.08.2009 12:13
така всичко добре си описал и тези страхотни снимки, така умело тематично подрани. Истинският приятел наистина не задава въпроси, а просто те подкрепя,уважава и обича
цитирай
2. priqtel12 - Поздрави за постинга!!!
14.08.2009 12:18
Приятелството е най-ценния дар , който човек може да получи или да дари......Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mecheb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2206045
Постинги: 167
Коментари: 1157
Гласове: 688
Спечели и ти от своя блог!