Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2010 13:01 - Мечета като Падингтън........
Автор: mecheb Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1573 Коментари: 0 Гласове:
1



  image
Мечета като Падингтън се срещат изключително рядко! -- възкликна госпожа Бърд. -- И по-добре, мен ако питате, защото щяхме да се разорим с този мармалад.

 

Мечета като Падингтън не се срещат всеки ден. И слава Богу! Защото с каквото и да се захване — бояджия, детектив или фотограф, мечето от Тъмно Перу винаги създава неповторим хаос!

 

Винаги безкрайно съм уважавал Падингтън. Той е истинска британска институция. Стивън Фрай

 

Автор на повече от сто книги, Майкъл Бонд е роден в Нюбъри, Бъркшир, през 1926 г. и отраства в Рединг. На четиринайсет години завършва училище и през следващата година работи в адвокатска кантора, след което постъпва в БиБиСи като инженер. През войната служи в Кралските военновъздушни сили и в армията. Първия си разказ написва през 1947 г., докато частта му е разквартирувана в Кайро. Доброто му приемане в списание „Лондонско мнение” подсказва кълновете на успешна бъдеща кариера, но преди изцяло да се посвети на писането, той прекарва дълги, щастливи и плодотворни години като телевизионен оператор в БиБиСи.

 

Вдъхновението за най-известната му творба го спохожда една зима на Бъдни вечер, докато търси подслон от снега в прочутия лондонски магазин „Селфридж”. Там попада на забравена играчка на щанда – малко мече. От него се ражда „Мечето Падингтън”, чието първо издание излиза през 1958 г. Мечките нямат нужда от особени увещания и оттогава Падингтън е изпълнил страниците на 14 повести, различни книжки с картинки и много други текстове, написани за младите духом на всякаква възраст


Отново за Падингтън / Класическите приключения на мечето от Тъмно Перу
 

Автор: Майкъл Бонд 

/С много любов и топлина са описани приключенията на едно палаво мече в Лондон. Пристигнал от далечно Перу и кръстен с името Падингтън, въпреки че му е трудно да го напише, той веднага ни става симпатичен. Грижовен, възпитан и с развито чувство за чест, Падингтън става истински член на семейство Браун.

Хуморът, с който са написани историите, ще допадне и на по-големите читатели. Приятно забавление!/



Тагове:   мечета,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mecheb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2206044
Постинги: 167
Коментари: 1157
Гласове: 688
Спечели и ти от своя блог!