Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2009 09:34 - Заразете приятелите си със щастие
Автор: mecheb Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4061 Коментари: 2 Гласове:
0



image
Оказва се, че вирусите могат да бъдат не само с отрицателен ефект. Някои могат да бъдат даже с много положителен ефект. Става дума как се предава от човек на човек...щастието. Ето до какъв извод са стигнали учените от Харвард и Сан Диего: Ако вашите приятели или дори приятелите на вашите приятели са щастливи, то и за вас се увеличава вероятността да се присъедините към техния брой.

Ако вие сте щастливи, вероятността за щастие на ваш близък се увеличава с 25%, за приятел на вашия близък - с 10%,image а за приятеля на приятеля на вашия близък – с 5,6%. За да се достигне до тези данни, са изследвани отговорите на 5 000 души и на 50 000 от тяхното близко обкръжение. При това съдбата на участниците е изследвана в продължение на дълги интервали от живота им.

Счита се, че щастието е пряко свързано с нивото imageна благосъстояние на хората, с наличието на качествени медицински институти и с високия показател на заетостта. Учените в Америка решили, че щастието на народа зависи и от размера на националния доход.

Кои страни може да наречем “най-щастливи”? Рекордьор в този рейтинг е Дания. После следват САЩ, Канада, Швеция, Салвадор, Нова Зеландия. А Зимбабве, например, е най-нещастната страна.

image




Гласувай:
0



1. victoriavselena - щастието е заразно
24.09.2009 12:18
но и още нещо, ние можем да служим като трансформатори и да претрансформираме отрицателното в положително. Имаме тази възможност и е хубаво да я използваме.
Обичам тази тема. Поздрави.
цитирай
2. izlagazia - харесвам целият ти блог
26.09.2009 19:41
четох тук-таме - много е вълнуващ. Дано да успяваш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mecheb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2206064
Постинги: 167
Коментари: 1157
Гласове: 688
Спечели и ти от своя блог!