Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2009 12:54 - Китайски фермер отглежда круши с формата на хора
Автор: mecheb Категория: Хоби   
Прочетен: 5144 Коментари: 2 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

В класическата китайска история “Пътуване на запад” съществува плод с формата на дете, който дарява с безсмъртие. Това явно е вдъхновило китайския фермер Хао Цианцанг да промени традиционната форма на крушите, които отглежда и така да разшири бизнеса си. 45-годишният зедемелец се радва на над 18 хил. круши с формата на човек, които се появяват за първи път през тази година. Процесът е отнел повече от 6 години и е бил пълен с провали, признава Хао

Помня много добре, когато съселяните ми ме обявиха за луд. Всички наоколо ми говореха, че съм ексцентрик и никога няма да успея, така че да спра да си губя времето и парите, споделя фермерът Цианцанг.

Оказало се, че не е невъзможно, просто е по-трудно. За да се получи нужната форма, пластмасов модел с метална рамка се слага върху младите круши, точно когато започват да се оформят. След около половин година резултатът е налице – плодове с нетрадиционен вид, които привличат вниманието на хората в магазина и на останалите фермери.

Разбира се, крушите с човешка форма струват повеме от нормалните – 7,30 долара за брой, но Хао вече е продал всички 18 хил. от тазгодишната реколта. Успехът кара фермерът да се замисля какви други форми може да създаде, както и дали не може да направи специални опаковки за продукцията си.

Хао Цианцанг вече е получил поръчки за над 70-80 хил. круши за следващия сезон.



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ай, ай
26.09.2009 18:49
Олеле. Ми то е ясно, че е нужен калъп. Те тези откачалки дори и с хората си правят експерименти. Слагат калъпи на децата на краката, та дори и на главите. И стават каункафалии.
цитирай
2. acquariuo - Видях ги,
27.09.2009 17:43
Онзи ден ги видях в един репортаж на RAI 1. Наистина на дървото бяха много интересни,
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mecheb
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2211083
Постинги: 167
Коментари: 1157
Гласове: 688
Спечели и ти от своя блог!